Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Back to top
Image
Trilofos l Vineyards l Naoussa
First column content

Heading
Αμπελωνες

Αναμφισβήτητα, το αμπέλι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον οινοποιό και στη φύση. Ο Απόστολος Θυμιόπουλος έχει κατορθώσει, μετά από ενδελεχή έρευνα και πειραματισμούς, να κατανοήσει εις βάθος τις ανάγκες του αμπελώνα σε κάθε στάδιο του ετήσιου κύκλου του.

Image
Vineyards Greece
Second column content
Image
Vineyards greece
Heading

Heading
Για εμάς η έννοια της ισορροπίας είναι ίσως η πιο σημαντική στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον αμπελώνα να βρει τη δική του συμμετρία ως ένα αυτόνομο και ξεχωριστό οικοσύστημα.

First column content
Image
Xinomavro I Vineyards I Greece
Second column content

Όλοι οι αμπελώνες μας καλλιεργούνται βιολογικά, εφαρμόζοντας επιπρόσθετες βιοδυναμικές πρακτικές μετά από συνεχή καταγραφή της επίδρασής τους στο αμπέλι. Αυτές οι πρακτικές μάς βοηθούν να ενισχύσουμε τη βιοποικιλότητα στον αμπελώνα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας. Παράλληλα, η παρουσία άγριας χλωρίδας έχει ως συνέπεια την αύξηση τόσο της υπέργειας όσο και της υπόγειας πανίδας. Όλα τα παραπάνω βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους και κατά συνέπεια του αμπελώνα μας. Ο φυσικός ανταγωνισμός, που προκύπτει, οδηγεί στη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης του πρέμνου και της στρεμματικής απόδοσης, γεγονός απαραίτητο για την ποικιλία του Ξινόμαυρου, ενώ ταυτόχρονα παρατείνεται η περίοδος ωρίμανσης στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Image
vineyards

Heading
Για την επίτευξη ενός εξαιρετικού τρύγου, δεν ακολουθούμε πρωτόκολλα.

Κάθε αμπελώνας αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτό ποικίλουν σημαντικά. Είναι ο αμπελουργός αυτός ο οποίος θα πρέπει να κατανοήσει το πώς ένα συγκεκριμένο « terroir » θα εκφραστεί καλύτερα κατά τη διάρκεια των μοναδικών για την εκάστοτε χρονιά συνθηκών.